repcemézRepceméz

Ár:
2500 Ft/1kg
1350 Ft/500g
700 Ft/250g

Az egyik legkönnyebben kristályosodó mézünk, pergetés után néhány nappal finom, aprószemcsésen bekristályosodik magas szőlőcukortartalma miatt, színe világossárga. Krémszerű állaga miatt egyre többen kedvelik. Legkevésbé savas mézfajtánk, gyomorsavtúltengés estén javasolt. Magas vastartalma miatt vérszegénység esetén ajánlott. Enyhe zamatú.

Vegye meg Repcemézünket!

Hogyan vásárolhat?

Rendelését elküldheti e-mailben az info.hollomeheszet@gmail.com címre, vagy az alábbi űrlap kitöltésével is leadhatja azt.

Szállítási információk

Rendelésének elküldése után egyeztetünk.

  Leírás

  A repceméz halványsárga, enyhe zamatú, az egyik legmagasabb szőlőcukor tartalmú méz, ezért 2-3 nap alatt finomszemcsésen kristályosodik, ezért hívják krémméznek. Legfőbb hatása nagyon alacsony savtartalma miatt az, hogy a gyomorsav-túltengésben szenvedőknek is ajánlható. További hatásai: erősítő, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatású, magas vastartalma miatt vérszegénység ellen ajánlott.

  Amíg folyékony, a színe sárga, de a gyorsan bekövetkező kristályosodási folyamat eredményeképpen fehérré válik. Kristályai aprók, nem rontják a méz élvezeti értékét. A repceméz a kevésbé savas mézfajták közé tartozik, ezért még a gyomorsav túltengésben szenvedők is évezhetik.

  Az egyik legkülönlegesebb fajtamézünk: kellemesen lágy, nőies karakterű méz, ami népszerűségét több tulajdonságának köszönheti. Nagyon gazdag beltartalmi értékekkel rendelkező mézfajta a repceméz, rendkívül gyorsan, akár napok alatt kristályosodik, és mivel lúgos kémhatású, érzékeny gyomrúak is fogyaszthatják.

  Az repceméz gyógyhatása:

  A repceméz nemcsak önmagában bír gyógyító hatással, hanem annak a növénynek a gyógyanyagait is magában hordozza, amelyről a méhek a mézet gyűjtik.

  1.) A legkevésbé savas mézfajtánk, gyomorsavtúltengés estén javasolt.

  2.) Magas vastartalma miatt vérszegénység esetén ajánlott.

  3.) Előnyösen hat a visszértágulatos fekélyekre (helyi alkalmazásoknál).

  4.) Erősítő, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatású.