HOLLÓ MÉHÉSZET | MATYÓFÖLD LEGJOBB MÉZE

MATYÓ MÉHEK MÉZE

 

Méhészetünk, a Holló Méhészet Matyóföldön a három matyó település egyikén, Szentistván településen, a Bükk-vidék és az Alföld találkozásánál található, a Bükki Nemzeti Park és a Nemzeti Parkhoz tartozó Borsodi Mezőség Tájvédelmi körzet között.

Hozzáértésünket családunk több generáció óta tartó méhészkedése alapozta meg, és habár tudásunk szakmailag igen magas szintű, ezzel azonban sosem vagyunk elégedettek, így folyamatosan tanulunk és képezzük magunkat.

Szakmai tagsággal rendelkezünk az egyik legnagyobb és legrangosabb méhészeti szakmai tömörülésben, az Országos Magyar Méhészeti Egyesületben (OMME, azonosító: 051765).

A szakmai alázatnak, az állatbarát hozzáállásnak és a kiváló minőségű méz előállításának is köszönhető, hogy a helyi Kormányhivatal megbízásából kineveztek méhegészségügyi felelősnek.

Méhegészségügyi felelőssé képzett és gyakorlott méhészek válhatnak, ehhez egy méhésztanfolyam elvégzése és öt év méhészeti tapasztalat után egy újabb tanfolyam szükséges, ezért ez nagy szakmai elismerés és megtiszteltetés. Munkámat a járási állatorvos mellett, az ő megbízása alapján végzem. Feladataim közé tartozik, hogy a körzetemben minden évben egyszer, június és szeptember között ellenőrizzem a méhcsaládokat. Közreműködöm a vándorlás előtt végzendő egészségügyi vizsgálatokban.

Körülbelül 10 méhészetet teljes egészségügyi ellenőrzése tartozik a feladataim közé, ez nagyjából 600 méhcsaládot jelent Tiszabábolna, Tiszadorogma, és Ároktő településeken.

Mézeink nagy tisztaságát garantálja, hogy a méheink a tájvédelmi körzet engedélyével a tájvédelmi körzet területéről gyűjthetik a mézet.

Termékeinket a méhek kíméletével, állatbarát módon állítjuk elő. Ez azt jelenti, hogy ún. intenzív (túlhajtott) méhészkedés helyett extenzív (kímélő) méhészkedést folytatunk. Méhészetünk a méhekkel szimbiózisban él, és az állatok kíméletével történik a méz előállítása.

Vásároljon tőlünk mézet, ha fontos Önnek, hogy olyan helyről származzon a méz, ahol szeretik, védik és kímélik a méheket!

Köszönhetően a tájvédelmi körzet területén történő gyűjtésnek, a feldolgozás során alkalmazott egészségügyileg kifogástalan és alapos szakmaisággal végzett technológiáknak – a hagyományos “matyó tisztaságnak” mézeinkről elmondható, hogy olyan nagy tisztaságúak, hogy gyakorlatilag megfelelnek az ökológiai minősítés követelményeinek.

Személyesen garantálom Önnek a mézes termékek maximális minőségét és tisztaságát!

MÉZES TERMÉKEINKET ITT TALÁLHATJA

Köszönöm:

 

Holló Tamás

holló méhészet, repceméz, akácméz, napraforgó méz, propolisz, apiterápia
Holló Tamás
Tulajdonos, Holló Méhészet