Propolisz csepppropolisz csepp

Ár: 1800 Ft/30ml

A propolisz csepp a nyers propolisz alkoholos oldata.
A propoliszos cseppeket általában valamilyen italban feloldva szokták fogyasztani, de arra figyelni kell hogy az ne legyen forró. A folyadékon túl persze szinte bármibe bele lehet keverni, sokan pl. mézbe teszik hogy pozitív élettani hatásain túl a méz ízét is élvezhessék.

Vegye meg propolisz cseppünket!

Hogyan vásárolhat?

Rendelését elküldheti e-mailben az info.hollomeheszet@gmail.com címre, vagy az alábbi űrlap kitöltésével is leadhatja azt.

Szállítási információk

Rendelésének elküldése után egyeztetünk.

  Leírás

  A cseppeket remekül lehet használni fertőtlenítésre, közvetlenül a sebre kenhető, legyen az akár szájon (lágyrészeket sem marja ki), akár más testtájon. A propolisz illatos, balzsamszerű anyag, melyet a fák rügyeiről gyűjtenek a méhek. Természetes vegyülék, 50-60 %-ban gyantaféléket és balzsamokat, 10-30 %-ban viaszt, 8-10 %-ban illóolajokat, 5 %-ban virágport és kisebb mennyiségben még számos ismert és ismeretlen anyagot tartalmaz. A méhek fertőtlenítő, tartósító, gyógyító és építőanyagként használják.

  A propolisz gyógyhatása

  Belsőleg:

  1.) Az összes belgyógyászati gyulladásos megbetegedésnél, melyek lázas állapotokat idéznek elő a pácienseknél (napi 3*30 csepp).
  2.) A női klimax (változó kor) állapotainál egy éven keresztül az elvárt átmenet előtt napi 1*10 csepp.
  3.) Prosztata gyulladásoknál bevált gyógyszer napi 1*30 csepp.
  4.) Magas vérnyomásnál (hypertonia) napi 1*30 cseppet gyógyulásig.
  5.) Vese- és májgyulladásnál jó eredménnyel használható (napi 2*40 csepp). Minden második nap kihagyandó! Gyógyulásig használjuk.
  6.) Anginánál vagy katerális anginánál továbbá torokgyulladásnál, meghűlésnél szövődmények elkerülése céljából napi 40 csepp.
  7.) Gyomor- és nyombélfekélyeknél 1 dl meleg tejben 40 csepp propolisz tinktúrát adunk és éhgyomorra megisszuk.
  8.) Gyomorfájdalmaknál megiszunk 1 dl meleg vizet, melybe 50 csepp tinktúrát csepegtetünk. A fájdalmak gyorsan elmúlnak. Ez az oldat bélparaziták ellen is hatásos, ha napi kétszer éhgyomorra megisszuk.

  Külsőleg:

  9.) Tyúkszemeknél és bőrkeményedéseknél tinktúrába mártott vattacsomót a fájós helyre helyezzük, lehetőleg alvás előtt. Többször ismételjük. (Vigyázat: napokig a bőrkeményedés fokozottan fáj.)
  10.) Bőrdefektusoknál (övsömör, nyílt seb) melyek eltűrik az alkoholt, bedörzsöljük a megbetegedett helyeket tinktúrával. A defektek gyorsan eltűnnek. (Más esetben kenőcsbe kell reszelni a propoliszt.)
  11.) Fogfájdalmaknál egy kis vattacsomócskát tinktúrába mártunk és a fájós fogra helyezzük.
  12.) A tinktúra öreg sebre, felfekvésnél használható, ha a sebhelyet először megmossuk apróbojtorján főzettel és azután többször propolisz tinktúrával bekenjük. Rövid idő után megszűnik a vizenyősség, mikor a fájdalmas felfekvéseket és sebeket meggyógyítja.