napraforgómézNapraforgóméz

Ár:
2500 Ft/1kg
1350 Ft/500g
700 Ft/250g

Méze jellegzetes, fűszeres ízű, színe borostyánsárga, jelentős szőlőcukor tartalma miatt könnyen kristályosodik. Étvágyfokozó, emésztést javító, de magas savtartalma miatt savtúltengésben szenvedők csak mértékkel fogyasszák. Magas vérnyomás elleni jótékony hatása is ismeretes. Különösen ajánlott sütéshez, a hagyományok szerint a régi mézeskalácssütők is ezt használták.

Vegye meg Napraforgómézünket!

Hogyan vásárolhat?

Rendelését elküldheti e-mailben az info.hollomeheszet@gmail.com címre, vagy az alábbi űrlap kitöltésével is leadhatja azt.

Szállítási információk

Rendelésének elküldése után egyeztetünk.

  A napraforgóméz gyógyhatása:

  A méz nemcsak önmagában bír gyógyító hatással, hanem annak a növénynek a gyógyanyagait is magában hordozza, amelyről a méhek a mézet gyűjtik.

  1.) A napraforgóméz a népi gyógyászat szerint segít fejfájás, köhögés és megfázás esetén

  2.) A napraforgóméznek vizelethajtó, lázcsillapító, érösszehúzó hatást tulajdonítanak.

  3.) Antineuralgikus hatással is rendelkezik, azaz idegfájdalmak elleni szer.

  4.) Étvágyfokozó, emésztést javító, de magas savtartalma miatt savtúltengésben szenvedők csak mértékkel fogyasszák.

  5.) Magas vérnyomás elleni jótékony hatása is ismeretes.

  Leírás

  A napraforgóméz színe az aranysárgától a narancssárgáig terjed. Illata a napraforgó virágára emlékeztető, közepesen intenzív. Íze a terméshez hasonlítható, aromás, ízletes. Frissen sűrűn folyó, szirupszerű. Közepes gyorsasággal (kb. 32 hónap alatt) válik kristályossá. Tároláskor a napraforgóméz két fázisra válik szét felül folyékony, olajszerű, míg alul vajszínű és kristályos. Krémmézzé alakítva, nyersen fogyasztva kellemes csemege. Sütéshez (pl. mézeskalács) kiválóan alkalmas.

  A napraforgóméz az egyik legkarakteresebb fajtaméz, egyedi beltartalmi jellemzőkkel és élettani hatásokkal. Sokan a “karcos”, férfias karaktere miatt kedvelik, mások azért, mert a napraforgó méz 4 körüli pH értékével a legsavasabb mézfajta, és ezért egyértelműen a legjobb választás, ha sokat sürgünk-forgunk a konyhában.