Akácméz

Ár:
3500 Ft/1kg
1850 Ft/500g
950 Ft/250g

Világos sárgászöld színű, kellemes illatú, különleges minőségű desszertméz, mely a Magyarországon termelt mézek közül a legismertebb, legelterjedtebb, különleges minősége miatt Hungarikumnak számít. Az egyik legnehezebben kristályosodó mézfajta. Fogyasztását minden formában javasoljuk, önmagában, ital ízesítésére, sütés-főzéshez is kiváló.

Vegye meg akácmézünket!

Hogyan vásárolhat?

Rendelését elküldheti e-mailben az info@hollomeheszet.hu címre, vagy az alábbi űrlap kitöltésével is leadhatja azt.

Szállítási információk

Rendelésének elküldése után egyeztetünk.

  Leírás

  A fehér akác méze a mézek királynőjeként is ismert, íze kellemes, harmonikus, színe az enyhe zöldes sárgától a szinte színtelenig terjed. Jelentős gyümölcscukor tartalma miatt más mézekhez képest jóval kevésbé kristályosodik. A magyar akácméz Európa szerte ismert Hungarikum. Gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, fertőtlenítő, nyugtató, és köhögés elleni hatása is ismert.

  Mindenütt a világon a divatos fajtamézek közé tartózik. A Magyar akácméz évtizedek óta mindenhol jól csengő, bizalmat keltő, a különleges minőséggel és értékekkel egyet jelentő, márkanévvé vált kifejezés. Miben rejlik a Magyar akácméz különlegessége? A fehér akác (Robinia pseudoacacia L.) őshazájában Észak-Amerikában görgeteges lejtőkön, más fajok által elnyomva, ritkás állományban élt. Magyarországra kerülve nagy, tiszta állományú erdőket alkot. Pár évszázad alatt spontán, sok különböző tulajdonságú változatot hozott.

  Az akácméz gyógyhatása:

  A méz nemcsak önmagában bír gyógyító hatással, hanem annak a növénynek a gyógyanyagait is magában hordozza, amelyről a méhek a mézet gyűjtik.

  Akárcsak az akácvirágok, az akácméz is tartalmaz robinint, akacint (egy flavonszerű glükozid), és illóolajat.

  1.) Enyhíti a köhögést, fertőtlenítő, és méregtelenítő hatású.

  2.) Az akácmézben lévő gyümölcscukornak, valamint a káliumnak és a kénnek májregeneráló hatása van.

  3.) Magas kalciumtartalma miatt támogatja a csontképző folyamatokat, és segít ellensúlyozni az izomgyengeséget.

  4.) Nem csak kalciumban, de vasban is gazdag, ezért a vérképzést is támogatja.

  5.) Magas vitamintartalma miatt az akácméz az általános immunerősítésben is kiváló szolgálatot tesz.

  6.) Lázcsillapítóként is ismeretes.

  További érvek az AKÁCMÉZ mellett

  1.) Az egyik leginkább gusztusos mézfajta: mindig nagyon világos, csaknem színtelen, vagy enyhén aranyló színű, és az évjáratok nagy részében aranylóan folyik.

  2.) A legnehezebben kristályosodó mézfajták egyike, szobahőmérsékleten akár évekig áttetsző (kristálymentes) marad, köszönhetően az igen jelentős gyümölcscukor tartalmának.

  3.) Az íze kellemes, selymes, harmonikus, enyhén aromás, kevéssé savas, mellékízektől mentes, így fogyasztása önmagában is rendkívül élvezetes.

  4.) Európa akácerdeinek kb. fele Magyarországon található, így Magyarország ma akácméz nagyhatalomnak számít.

  5.) Az akácméz ennek megfelelően Hungarikum: világszinten is ez a legismertebb fajtamézünk, mivel ilyen tisztaságban és minőségben szinte csak nálunk állítható elő.