Virágpor virágpor

Ár: 1200 Ft/125g

A méhek által gyűjtött virágpor különböző színű szemcsés anyag, mely magas biológiai értéke folytán jelentős energiaforrás, nemcsak a méhek, de az ember számára is.

A virágpor elsődlegesen a fiatal méhálcák táplálására szolgál, de hasznosan segíti az emberi szervezet karbantartását is. A méhek a fajsúlyuk alapján gyűjtik a virágport. Elkerülik a szálló, könnyű fajsúlyú, allergiát előidéző, értéktelen virágport. A virágpor kutatással a polinológia foglalkozik, eredményeit jól hasznosítja a méhészet, a régészet és a természetgyógyászat egyaránt.

 

Vegye meg virágporunkat!

Hogyan vásárolhat?

Rendelését elküldheti e-mailben az info.hollomeheszet@gmail.com címre, vagy az alábbi űrlap kitöltésével is leadhatja azt.

Szállítási információk

Rendelésének elküldése után egyeztetünk.

    Leírás

    Összetevők, hatóanyagok:

    A virágpor a virágos növények hím jellegű ivarsejteiből áll. Fontos fehérje forrás, mivel 22 aminosavból minden létfontosságú aminosavat, mintegy húszat tartalmaz. Emészthető fehérje tartalma megközelítheti esetenként az 50 %-ot (fűz, pipacs, mák, lóhere, gyermekláncfű, fehér mustár).

    Erősítő, roboráló hatása összefügg magas ásványi anyag tartalmával. Ezek: vas, réz, kén, nátrium, kálium, kalcium, magnézium, mangán, cink, króm, nikkel, szelén, klór, kobalt, foszfor, szilícium. A méhészeti termékek legjelentősebb vitaminforrása. Vitaminjai: A provitamin, B1, B2, B6, C, G, H, P, E, folsav, pantoténsav, nikotinsav stb… A méhek által gyűjtött virágpor közel százféle enzimet tartalmaz, fontosabbak közülük az amiláz, invertáz, pektináz, pepszin, tripszin, erepszin, továbbá telítetlen zsírsavakat (linolsav, linolénsav, eikozánsav), amelyek mint antiszklerotikumok lesöprik az érfalakra rakódott koleszterint.

    Az egyes virágpor hatása sokoldalú, ezért tökéletesen szolgálja a szervezet normális működését. Rendszeres fogyasztása mellet javul a vérkép, nő a hemoglobon szint.

    Külföldi tapasztalatok jó eredményről számolnak be a tüdő tuberkolózis gyógyításánál is. Zsíranyagcserére gyakorolt hatása döntően csökkentette a vér koleszterin szintjét.
    Kúraszerűen fogyasztva elősegíti a szervezet regenerálódását és méregtelenítését.
    Mint igen értékes fehérjeforrás, kiválóan pótolja a hús fehérjét.

    A virágpor gyógyhatása:

    Napi 15-20 g virágpor elfogyasztása 3-4 hetes kúra során az alábbi esetekben hozhat pozitív változást:

    1.) immungyengeség
    2.) bélpanaszok
    3.) bőrbajok, nyálkahártya és kötőszövet gyulladás
    4.) májpanaszok
    5.) hajnövekedés
    6.) sugárártalom (sugárfertőzés), fokozott sugárterhelés
    7.) idegbajok, pszichoterápiás kezelés kiegészítő szere
    8.) prosztata bántalmak, prosztata megnagyobbodás (napi 2*1 evőkanál, 1 kg-ot elfogyasztva)
    9.) funkcionális nemi működés
    10.) vérkeringési zavarok, érfalgyengeség (vasotonikum)
    11.) szívgyengeség ellen, valamint angina pectoris megelőzésére
    12.) agyvérzés után, 6 hónapos kúra keretében, napi 1-2 evőkanállal
    13.) Mint fontos biostimulátor eredményesen hat a túlfeszített fizikai és szellemi megterhelésre.

    Kitűnő erősítő fejlődésben visszamaradt, vérszegény gyermekeknél, lábadozóknál, idősebbek emlékezet kiesésénél, dekoncentráltságnál. Előnyös élettani és gyógyhatása miatt a legkitűnőbb dietetikai szer gyermekeknél, öregeknél, várandósoknál egyaránt. Hatásos többek között az emésztési zavarokra, elősegíti a jobb tápanyag-hasznosítást és fokozza a szellemi teljesítményt.

    A virágpor mint élő táplálék, elsősorban nyersen – sütés, főzés nélkül – fejti ki áldásos hatását. Nagy molekulájú anyagai erősítik a szervezet reakció mechanizmusait.

    Az egyes virágpor hatása sokoldalú, ezért tökéletesen szolgálja a szervezet normális működését. Rendszeres fogyasztása mellet javul a vérkép, nő a hemoglobon szint.

    Külföldi tapasztalatok jó eredményről számolnak be a tüdő tuberkolózis gyógyításánál is. Zsíranyagcserére gyakorolt hatása döntően csökkentette a vér koleszterin szintjét.

    Kúraszerűen fogyasztva elősegíti a szervezet regenerálódását és méregtelenítését.

    Mint igen értékes fehérjeforrás, kiválóan pótolja a hús fehérjét.

    Alkalmazása:

    Naponta célszerű egy teáskanál virágport fogyasztani, evés előtt tisztán, folyadékot inni rá (vagy kefírbe, joghurtba, illetve müzlihez is keverhető).
    Virágpor érzékenyeknek ajánlott: az első héten minden reggel éhgyomorra 1 szem, második héten 2 szem, harmadik héten 3 szem naponta stb. (minden nap más színűt érdemes fogyasztani), míg egy teáskanálnyi mennyiséget érünk el.
    Tartsuk száraz, hűvös helyen, így évekig megtartja hatóanyag tartalmát.

    Figyelmeztetések, ellenjavallatok:

    Mint minden anyagnak, így a virágpornak is lehetnek esetleges mellékhatásai. Így a túlzott virágpor fogyasztás étvágyjavító hatásánál fogva hizlaló. Virágporra fokozottan érzékeny egyéneknél allergiát okozhat. (Főként a szálló virágpor a légúti nyálkahártyákon keresztül.)