Magvas méz, mézes csemege
Ár:
2500 Ft/500g
1300 Ft/250g
A magvas méz nemcsak finom, de különösen egészséges is, hiszen a méz eleve nagy hatékonyságú gyógyító tulajdonságai kiegészülnek a különböző magvaknak az egészségre gyakorolt jótékony hatásaival.
A mézes csemegét az alábbi magvakkal tudjuk elkészíteni Önnek:
diákcsemege
dió
A magvas méz elkészítéséhez 3 fajta mézünket ajánljuk. Válassza ki az Önnek megfelelőt!
Akácméz – Naprafogóméz – Repceméz
Vegyen mézes csemegét!
Hogyan vásárolhat?
Rendelését elküldheti e-mailben az info@hollomeheszet.hu címre, vagy az alábbi űrlap kitöltésével is leadhatja azt.
Szállítási információk
Rendelésének elküldése után egyeztetünk.
Leírás
A méz közismerten jótékony hatásai kiegészülnek a különböző magvak egészséges tulajdonságaival. Így válhat a magvas méz egy finom és mégis egészséges csemegévé. Gyerekeknek is ajánljuk!
Állítsa össze 3 féle mézünkből a magvas méz csemegét, az alábbi magok/magkeverékek hozzáadásával!
Diákcsemegés méz:
Szárított gyümölcsök és magvak változó arányú keveréke, mézzel keverve.
Diós méz:
Ez a mézes csemege egyesíti a dió és a méz jótékony hatásait. A dió omega-3 tartalma igen magas, segíti az idegsejtek és az agysejtek működését. Magas folsavtartalma szintén az idegrendszer működését támogatja, épp ezért (is) ajánlott fogyasztása a várandós kismamáknak. A dió jelentős E-vitamin forrás és ásványi anyagokban gazdag, támogatja az érrendszert. A dióban található olaj erősíti az immunrendszert, védi a szív és az érrendszer működését, javítja a memóriát, és más tekintetben is jótékonyan hat az agyműködésre.
A hagyományos kínai orvoslás (HKO) a diót kifejezett étel-gyógyszerként tartja számon. A HKO szerint a diót (dióbelet) rendszeresen fogyaszthatják azok, akiknek gyenge a tüdejük, vagy a veséjük. A HKO szerinti gyógyhatása: erősíti a vesét (lumbális fájdalmak, gyenge térdek, gyakori vizelés szindrómái), stabilizálja a tüdőt (Hideg típusú nehézlégzés, köhögés esetén), nedvesíti a beleket (szárazság okozta székrekedés esetén). A HKO szerint vérzéscsillapító, gyulladáscsökkentő, csökkenti a vércukorszintet, hashajtó, erősítő hatású, feloldja a húgyköveket. A HKO szerinti adagolása: 9-20 g naponta (egyes források szerint: 9-30 gramm).
Törökmogyorós méz:
Az összezúzott és mézzel, valamint borssal összekevert törökmogyoró kiváló szer nátha és köhögés ellen. A törökmogyoró önmagában is gyógyanyag, számos vitamint és ásványi anyagok tartalmaz, ezzel segítve a szervezet működését. E mellett emésztést segítő hatásáról is ismert.
Kesudiós méz:
A kesudió, vagy más néven akazsu egy értékes, nyomelemekben és ásványi anyagokban gazdag csemege. A kesudióban nagyon sok értékes tápanyag található: foszfor, magnézium, vas, réz, cink, szelén, A- és B-vitaminok, béta-karotin, folsav, hogy csak néhányat említsünk. Külön is kiemelhető magas kalciumtartalma, melynek köszönhetően erősíti a csontokat, a hajat és a körmöt. A kesudió antioxidáns hatású E-vitamin-tartalma is igen magas. Az E-vitamin késlelteti a sejtek öregedését és a szabad gyököktől is véd. Túlnyomórészben telítetlen zsírsavakat tartalmaz, így csökkenti a keringési betegségek kockázatát.
Pisztáciás méz:
Tipikus török eredetű csemege. A török hódoltság idejétől fogva Magyarországon is igen kedvelt és elterjedt csemegének számított. A pisztácia is gyógyétel, számos gyógyító tulajdonsággal rendelkezik. Így csökkenti a koleszterinszintet, tisztítja az erek falát, serkenti a vérképzést, védi a szemet. Jótékonyan védi a szív- és érrendszert. Régebben nyugtatószerként is alkalmazták.