Méhészetünk a méhek kíméletével állítja elő a mézeket.

Állatbarát méhészet? Nem mindegyik méhészet ilyen?

Eléggé sok különbség van e tekintetben egy ipariasabb és egy családias jellegű méhészet között!

Egy családi jellegű gazdálkodásban van időnk és módunk, hogy jobban megfigyelhessük és odafigyelhessünk az állatokra. Sokkal emocionálisabb kapcsolat alakulhat ki ezáltal a méhész és a munkáját segítő állatkák között. Mi szeretjük és tiszteljük azokat az állatokat, melyek a megélhetésünket biztosítják.

Fontos Önnek is, hogy egy ilyen állatbarát helyről származzon a méz, ahol szeretik, védik és kímélik a méheket?

Akkor válassza termékeinket!

állatbarát, méh, Holló MéhészetSőt, ha személyesen is szeretne meggyőződni a méhészetünk tisztaságáról és állatbarát jellegéről, akkor szívesen fogadjuk Önt is méhészetünkben akár egyénileg, akár csoportos szervezett bejárás keretében! Kattintson ide, amennyiben érdekli ez a lehetőség!

Amennyiben nincs lehetősége arra, hogy állatbarát gazdálkodásunkról személyesen is meggyőződjön, akkor egy pár szóban szeretnénk részleteseben is megmutatni, hogy számunkra az állatbarát gazdálkodás mit jelent.

Egyrészt az ún. intenzív (túlhajtott) méhészkedés helyett extenzív (kímélő) méhészkedést folytatunk. Méhészetünk a méhekkel szimbiózisban él, és az állatok kíméletével történik a méz előállítása.

állatbarát, méh, méhecske, Holló MéhészetAz extenzív (kímélő)gazdálkodás jellemzői:

 • Nem költöztetjük az állatokat korlátlanul annak érdekében, hogy minél többfajta mézet állítsanak elő a méhek, mert az a méheknek nem jó. Ennélfogva méz szortimentünk nem széles, összesen 3 fajta mézből áll: akácmézből, repcemézből és napraforgómézből.
 • A méhek szeretete jellemző a vállalkozásra. Ez mit jelent?
  • Nagyon odafigyelünk a méhekre!
  • Olyan környezetben állítjuk elő a mézet, ami a méheknek is kellemes.
  • Családi jellegű a vállalkozásunk, nem ipari jellegű, azaz amikor lecsukjuk a kaptárt és bent ragad egy méh kinyitjuk újra, és nem hagyjuk a méhet elpusztulni.
   Nem az a fontos neki, hogy mennyiséget gyártson, hanem a minőségen van a hangsúly.

állatbarát, méh, méhek, Holló Méhészet

“A méhek születnek önkénytelen,
élnek örömtelen,
dolgoznak szüntelen,
meghalnak jutalmazatlanul
és elvegyülnek a föld porával
nyomtalanul.”

Sötér Kálmán