Nyári meleg napokon érdemes kipróbálni ezt a rózsavizes limonádé változatot, mely igen egészséges is. A mellett, hogy rengeteg vitamint tartalmaz, még a szomjunkat is oltja, frissít és felüdít. Azonban ne csak a nyári hónapokra tartogassuk a fogyasztását. Tippeket adunk, hogy mely évszakban mivel lehet még finomabb ízhatást elérni!

A recept igen egyszerű.

Összetevők:

1 liter víz
2 evőkanál jó minőségű méz
1 fél citrom leve, vagy ennek megfelelő jó minőségű 100 %-os citromlé
1 evőkanál rózsavíz
szezonális gyümölcsök

A rózsavizes limonádé elengedhetetlen összetevője a rózsavíz, melyet beszerezhetjük keleti fűszereket árusító boltokban, vagy piacon, de magunk is elkészíthetjük az alábbi módon.

rózsavizes limonádéRózsavíz készítése házilag:

Ehhez szükségünk lesz finom illatozó rózsaszirmokra (vegyszermentes forrásból beszerezve). Legjobb, ha a saját kertünkből szerezzük be reggel, amikor még harmatos (2-3 fej sziromra lesz szükségünk). Szedd szirmaira a rózsa fejeket és öntsd le 1 pohár felmelegített tiszta vízzel. Hagyd állni 1 napig, majd szűrd le. Azután tedd a hűtőszekrénybe, több hétig is eláll.

A limonádé készítéséhez keverjük össze egy nagy kancsóban az összetevőket. Tehetünk bele jégkockát is évszaktól függően.

rózsavizes limonádéMivel dobhatjuk fel a limonádénkat?

Télen például tegyünk bele gránátalma kikapart belsejét, vagy citrusféléket (pl narancs, mandarin, grapefruit), esetleg kivit, lime-ot. Reszelhetünk bele gyömbért is a jobb ízhatás érdekében, valamint azért is, hogy a téli megfázásos időszakot jobban elkerülhessük. A gyömbér ugyanis kiváló melegítő hatású gyógynövény, a meghűlés, megfázás kitűnő ellenszere. De a gyömbérrel vigyázzunk! Nagyobb mennyiségben ugyanis csípős lehet!

rózsavizes limonádéTavasszal eperrel, korai cseresznyével, ibolya szirmokkal is feldobhatjuk. Garantáltan érdekes ízhatást érhetünk el vele.

rózsavizes limonádé

Nyáron friss mentalevéllel, valódi rózsaszirmokkal, málnával, áfonyával ízesíthetjük.

Ősszel muskotályos szőlő kerülhet bele félbevágva.

 

Kellemes szomjoltást kívánunk!

 

NAGY TISZTASÁGÚ MATYÓ MÉZÜNKET ITT VÁSÁROLHATJA MEG!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük